Aloe vera

 
Hej, ska alldeles strax gå till bussen och fara in till stan. Jag och min mamma ska äta middag och se Rush på bio. Jag har köpt den här goda Aloe vera drickan och lite naturgodis,  mums!  
 
Aloe vera drickan som jag köpt nu  har jag faktiskt aldrig testat tidigare, men den var faktiskt god. Den andra aloe vera drycken är godare och större bitar av fruktkött, så jag föredrar nog den. Men denna var också god, lite sötare än den andra bara.

Fördelar med mörk choklad

 

En bit choklad är bra för magen och hjärtat. Det finns många fördelar med choklad och här är några:

 

Kakaobönan är hemligheten. Den är proppad med hälsosamma kemikalier och den har visat sig vara sjukdomsdödande. Det enda problemet är att kakao i sig är bittert och inte speciellt gott. 

 

För att göra det godare tillägger man mjölk, socker och smör. Då blir det godare men fördelarna försvinner. Det blir mer kalorier och fördelarna blir mycket färre. Choklad med hög kakao halt däremot (minst 70 %) är inte det inte lika mycket socker och smör i så därför blir det nyttigare och effekten bättre. En bra "chokladnivå" att ligga på sägs vara ca 200g/vecka. 

 

En ruta av samma choklad varje dag sänker blodtrycket och reducerar risken för hjärtattack och stroke med 39 %, enligt en tysk studie. 

Källa


Pistagebollar

Här kommer ett recept som jag testade för några veckor sedan som jag tycker var VÄLDIGT goda. En fördel är om man tycker om pistagenötter. Här använde jag 86% choklad. Färdelar med choklad kommer strax ;)
 
 
PISTAGEBOLLAR (ca 8-10st)
 
Ingredienser:
2 dl Pistagenötter (utan skal)
ca 40g mörk choklad (minst 70 %)
2 msk honung
1 dl riven kokos
2 msk kakao
1-2 krm salt
ev. 1 msk vatten
 
Hackade pistagenötter
Några till rutor mörk choklad
 
Gör så här:
 
  1. Mixa nötter, kakao, choklad, kokos, honung och salt till en massa. Mixa även i vatten om den inte vill bli kladdig och formbar. Smaka av med saltet så att det blir lagom. 
  2. Rulla till bollar.
  3. Smält/vattenbada chokladen. Droppa/rulla/doppa bollarna i chokladen. ( Jag rullade dem och tog sedan upp dem med en gaffel). Strö över hackade pistagenötter innan chokladen stelnat.
  4. Ställ in i kylskåpet och låt svalna/stelna.
  5. Ät och njut!
 

RSS 2.0